Omgaan met emoties tips

De eerste tip is om een moment voor jezelf te nemen, ga gewoon is helemaal stil en alleen zitten en geef je lichaam de tijd om na te denken over wat hij wil. Hierdoor kun je erachter komen wat op dat moment nu echt je behoefte zijn, hier kun je dan weer gemakkelijk op inspelen. Rust is dus erg belangrijk voor jouw lichaam, neem dus ook deze rust. 

Een andere manier om goed om te gaan met je emoties is door te praten met anderen, hierdoor kun je toch even je ei kwijt bij een ander. De ander kan je ook proberen om je te helpen met je gedachten verzetten en dit is erg fijn.

Muziek is voor veel mensen een oplossing voor verschillende problemen, ook bij overmatige emoties kan dit goed helpen. Dat komt omdat muziek vaak herinneringen oproept bij mensen. Wanneer je bijvoorbeeld in een boze bui bent en niemand kan iets goeds voor je doen, en je gaat luisteren naar muziek waar je normaal gesproken een vrolijk en blij gevoel van krijgt kan die muziek dat gevoel opwekken. De vrolijkheid en blijheid zal dan naar de voorgrond treden waardoor je de boosheid als het ware vergeet. 

Schrijf je emoties van je af, dit kan je doen door een verhaal in de ik-vorm te schrijven wat je voelt. Hierdoor begrijp je achteraf beter wat je voelt en zul je meer rust in je hoofd creëren waardoor je de emotie die je voelde sneller vergeet. 

Emoties kunnen in sommige gevallen zorgen voor erg veel stress, en iets dat goed werkt tegen stress is beweging. Sommige emoties kunnen zelfs als het ware gekoppeld worden aan beweging, denk maar eens aan boksen bij boosheid of het wegrennen wanneer je jezelf angstig voelt. Je kan dus beter met je emoties omgaan als je beweegt.

Dit waren een aantal tips die je verder kunnen helpen bij het omgaan met emoties. Blijf vooral ook goed naar je lichaam luisteren en doe waar jij gelukkig van wordt in het leven!

Terug naar Mental coach
Gerelateerde artikelen