Wat doet een mental coach?

Veel mensen kampen tegenwoordig met mentale problemen en veel stress, terwijl dit vaak nergens voor nodig is. Het kan liggen aan de druk van je werk, maar ook aan een vervelende thuissituatie of financiële problemen. Dit zijn natuurlijk vervelende situaties. Echter kampen ook veel mensen met stress door hele simpele, dagelijkse dingen. Zoals het niet goed bij kunnen houden van een planning waardoor je alles telkens verkeerd inschat. Zulke dingen maken je vaak moe, en dat is natuurlijk niet fijn voor je mentale staat. 

Een mental coach helpt en ondersteunt je bij bovenstaande situaties. Ze helpen je de regie terug te krijgen over je eigen leven. Het is dan ook helemaal niet erg om deze situatie toe te geven. Een mental coach zorgt er namelijk voor dat jij weer helemaal goed in je vel komt te zitten. Denk bijvoorbeeld aan het helpen begrijpen van je eigen denken en handelen. Of het kijken naar situaties vanuit een ander perspectief. 


Wanneer is een mental coach nodig?

Veelal schakelen mensen pas de hulp in van een mental coach wanneer zij in een burn-out zitten. Dit kan natuurlijk, maar beter is om deze burn-out te voorkomen. Het is daarom ook belangrijk om te luisteren naar de signalen die vooraf gaan aan een burn-out. Zo kun je op tijd hulp inschakelen en voorkom je dat de klachten steeds erger worden. 

Een precies moment is er echter niet te noemen voor het inschakelen van een mental coach. Dit ligt natuurlijk ook puur aan jezelf. Vaak trekken mensen aan de bel wanneer ze geen uitzicht meer zien in hun leven en vaak moe zijn. 

Voordat je een mental coach inschakelt kun je eventueel langsgaan bij de huisarts. Hij of zij kan dan kijken of er een onderliggende reden voor is, zo niet kun je daarna kiezen voor mental coaching.

Categorie├źn Volg ons