CV maken

Als je een leuke vacature bent tegengekomen en wilt gaan solliciteren heb je zeker een CV nodig, of te wel een curriculum vitae. Je zet hierin je werkervaring, diploma’s en persoonlijke informatie op een rij. 

CV voorbeeld

Persoonlijke gegevens
Naam:
Adres: 
Geboortedatum:
Telefoonnummer
E-mail:
Rijbewijs:

Wie ben ik?

Werkervaring 
Je huidige of laatste baan staat eigenlijk altijd boven aan, dus bijvoorbeeld:
Jan. 2016 – heden (Achter de datum zet je de baan met de werkzaamheden)
Feb. 2012 – 2016

Opleidingen
Hier geldt hetzelfde als bij de werkervaring. Je laatste opleiding die je hebt gedaan staat boven aan, dus bijvoorbeeld:
Jun. 2012 – 2016 (Achter de datum zet je de opleiding)
Jun. 2007 – 2012

Behaalde certificaten

Extracurriculaire activiteiten

Vaardigheden

Mocht je op een creatieve baan solliciteren, dan  zou je je CV op bijvoorbeeld Canva kunnen maken. 

Sollicitatiebrief schrijven

Lees voor je de brief gaat maken eerst de vacature goed door zodat je precies weet wat ze van je vragen. In je sollicitatiebrief schrijf je eigenlijk een toelichting van je motivatie. 

Opbouw

 • Aanhef: Beste (heer/mevrouw of de naam),” of “Geachte (heer/mevrouw of de naam),”
 • Begin je eerste alinea met een goede openingszin die opvalt.
 • Vertel in de volgende alinea iets over jezelf, waar je goed in bent en waarom je geschikt bent voor de baan. Geef ook aan wat je nog zou willen leren.
 • Vertel in de afsluiting dat je motivatie graag toelicht in een gesprek.
 • Eindig je brief met “Met vriendelijke groet, (je naam)”

Voorbereiding sollicitatiegesprek

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg daarom dat je antwoord kunt geven op de volgende vragen:

 • Bij wat voor bedrijf ga ik solliciteren?
 • Wat vind ik leuk aan het bedrijf?
 • Wat voor functies stonden er precies in het bedrijf?
 • Waarom ben ik geschikt voor de baan en waarom moeten ze mij kiezen?

Alvast succes met je sollicitatie! Vacature tips vind je op:

 • Op zoek naar een uitdagende baan als php developer? Voor zowel junior, mediors als senior php developers is er plek bij online marketing bureau Cross Internet. Bekijk de pagina voor de vacature php developer om te zien of deze uitdaging iets voor jou is. De vacature php developer is per direct beschikbaar.
 • Een uitdagende HBO stage vacature voor een marketing & sales student in Limburg vind je bij kerstpakketten webshop kerstpakkettenidee.nl. Hier is voor iedere periode altijd plek voor een hbo marketing & sales stage. Solliciteer vandaag nog op de HBO marketing & sales stage en kom het team versterken.
 • Studenten webdesign opgelet: Bekijk de vacature voor een uitdagende stage webdesign en frontend development bij de uitgever van oa Wielermagazine - vacature Stagiair Webdesign / Frontend development. Als stagiair webdesign frontend development ga je aan de slag met portalen zoals wielermagazine, maar ook andere vergelijkbare websites. Je skills worden hier geslepen, zodat je na afloop echt webdesign & frontend development opdrachten kunt laten zien aan de medescholieren.
 • Marketing studenten opgelet: deze vacature voor een online marketing stage van Youstyle is echt een aanrader! Ga aan de slag als fashion blogger en test je social media skills! Lees wat de online marketing stage fashion precies inhoudt op Youstyle. Hier vind je ook voorbeelden van andere online marketing stagiaires die je voorgingen als fashion blogger.
Terug naar Loopbaan
Gerelateerde artikelen