Voeding

Je hebt het vast al wel eens vaker gehoord. Voor een gezonde voeding moet je gevarieerd eten uit de schijf van 5. Daarbij zijn 2 stuks fruit en 500 gram groente aangegeven als pijlers. Het is belangrijk om hier al vroeg op te letten zodat er later minder kans is op eventuele ziektes. 

Zorg ervoor dat je elke dag verdeeld in 3 grote maaltijden en 3 tussendoortjes. Zo voorkom je het dat je te veel of juist te weinig binnenkrijgt op een dag. Plan je maaltijden daarom altijd voor uit. Zo kun je bewust nadenken over wat je eetkeuzes van de volgende dag worden. Kies voor tussendoortje bijvoorbeeld groenen en fruit om mee te nemen naar je werk. Voor je ontbijt en lunch kun je producten als Yoghurt en crackers in huis halen. Voedzaam en ook nog eens lekker. Probeer verder ook zo min mogelijk ongezonde opties in te kopen. Als jij voor een craving nog naar de supermarkt moet ben je veel vaker geneigd om een andere optie te kiezen.

Beweging

Voldoende beweging is voor de een gemakkelijker te bereiken dan voor de ander. Dit heeft namelijk ook veel te maken met je dagelijkse activiteiten. Werk jij bijvoorbeeld 5 dagen in een magazijn? Grote kans dat jij hierdoor al voldoende beweging krijgt. Een maatstaf is namelijk 10.000 stappen per dag. Dit is makkelijk bij te houden via de stappenteller op je telefoon, maar kan ook met een activity tracker of smart watch. 

Maak er een spelletje van om elke dag die 10.000 te bereiken, of in ieder geval in de buurt te komen. Zit je bijvoorbeeld veel op je werk? Spreek dan af met een ander om elke avond een uurtje te gaan wandelen! Zo kun je elkaar op de been houden en heb je minder snel de neiging een avondje te skippen. Zeker weten dat je die stappen dan zo binnenhaalt!

Terug naar Lifestyle coach
Gerelateerde artikelen