Pedagogisch

Een pedagogisch medewerker begeleidt kinderen of jongeren in de jeugdzorg, kinderopvang of  in het ziekenhuis. Een pedagogisch medewerker van niveau A heeft een hbo afgerond en een pedagogisch medewerker van niveau B heeft minimaal een mbo afgerond volgens de Nationale Beroepengids. Een pedagogisch medewerker van niveau A en B hebben beide verschillende taken. Ben je benieuwd welke? Lees dan de blog hieronder verder!

Autisme

Wanneer je autisme hebt verwerken je hersenen een aantal zaken als zien, horen, voelen en ruiken op een andere manier. Dit komt doordat verschillende delen van je hersenen niet goed met elkaar samenwerken. Er zijn sociale communicatie kenmerken en gedragskenmerken. Er zijn coaches die je kunnen helpen als je autisme hebt. Zij kijken wat je nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Lees in de onderstaande blog wat de kenmerken van autisme zijn en wat een coach kan opleveren.

ADHD

ADHD staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder, wat in het Nederlands aandachtstekortstoornis betekend. Ken jij iemand die ADHD heeft dan weet je denk ik wel hoe druk deze personen af en toe kunnen zijn. Het is wel fijn voor jezelf maar ook voor deze persoon om te weten hoe je er mee moet omgaan. Lees in de blog hieronder een aantal tips die je kunnen helpen omgaan met volwassenen die ADHD hebben. 

Categorie├źn Bekijk ook: