Wat doet een lifestyle coach?

Een lifestyle coach is er om mensen te ondersteunen in hun persoonlijke, maatschappelijke of zakelijke leven. Denk hierbij aan het beantwoorden van bepaalde vragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Zo kom je in de juiste mindset voor zowel lichaam als geest.

Een lifestyle coach is eigenlijk een mix van meerdere coachen in een. Denk zo aan een mental coach, voedingsconsulent, personal trainer, bedrijfs- coach en online coach. Zo kunnen zij adviseren over alle aspecten in jouw leven. Het uitzoeken en bereiken van persoonlijke doelen is dan ook een groot aspect binnen lifestyle coaching. Daarbij helpt het mensen vaak om iemand te hebben waar zij zichzelf aan moeten verantwoorden. Op deze manier kun je geen excuses bedenken voor jezelf en ben je sneller geneigd door te zetten.

Wanneer is een lifestyle coach nodig?

Dit bepaal jij helemaal zelf. Een lifestyle coach zorgt er voor dat jij jouw doelen weet te bereiken en helpt bij het vastzetten van een duidelijke richting. Dit kan dus op elk moment in jouw leven. Er is namelijk altijd wel iets te verbeteren en er zijn continu nieuwe doelen om te bereiken. Het ligt er vooral aan hoe ver jij jouzelf wil brengen en of jij dit wil doen met behulp van een coach.

Er zijn wel enkele gevallen waarin het verstandig kan zijn een lifestyle coach te nemen. Namelijk tijdens een persoonlijkheidscrisis, bij een slecht eet en leef patroon, een laag zelfvertrouwen of uitzichtloze dagen. Voor iedereen is dit persoonlijk. 

Categorie├źn Bekijk ook: